Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

ABT Gravel R: Ένα e-bike με στοιχεία enduro

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ABT Gravel R: Ένα e-bike με στοιχεία enduro

NEWSMOTO

ABT Gravel R: Ένα e-bike με στοιχεία enduro

NEWSMOTO

Όταν δύο μεγάλες εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι συγκλονιστικό. Μία τέτοια περίπτωση είναι το συγκεκριμένο e-bike.

Advertisement
Advertisement

Η ABT Sportline λάνσαρε πρόσφατα το Gravel R, ένα e-bike με δυναμικό off-road χαρακτήρα και εξοπλισμό που κυρίως τον βλέπεις σε μοτοσικλέτα. Και ο λόγος είναι πως σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση αυτού του πρότζεκτ έπαιξε η MV Agusta.

Με τις εξελίξεις σε κάθε βιομηχανία που σχετίζεται με την κινητικότητα να είναι ραγδαίες, παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον πως τα e-bikes που τείνουν να γίνουν νόρμα. Συν τοις άλλοις, βλέπουμε συνεχώς μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να κλείνουν συνεργασίες με αντίστοιχες ποδηλάτων, για να λανσάρουν ένα ηλεκτρικό δίκυκλο.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι η McLaren, η οποία λάνσαρε ένα δικό της mountain bike. Το οποίο φαίνεται πως μόλις απέκτησε ανταγωνιστή, τόσο στον εξοπλισμό όσο και στην τιμή.

Advertisement
Advertisement

Το ABT Gravel R είναι ένα gravel e-bike, όπως το περιγράφει η εταιρεία, το οποίο έρχεται όχι μόνο με τη δική της τεχνογνωσία, αλλά και με εκείνη της MV Agusta. Η πρώτη εξέχει στην τροποποίηση και τη βελτίωση αυτοκινήτων, ενώ η δεύτερη είναι από τις δημοφιλέστερες στις ιταλικές μοτοσικλέτες.

Ξεκινώντας από το βασικότερο μέρος του Gravel R, ο σκελετός είναι εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και πήρε ατελείωτες ώρες δουλειάς μέχρι να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ως προς το μπροστινό σύστημα, αντί για ένα άκαμπτο πιρούνι, το νέο e-bike των ABT και MV Agusta έρχεται με την κορυφαία μπροστινή ανάρτηση Fox 32 Factory TC που η διαδρομή της είναι στα 40 χιλιοστά. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Gravel R, ενώ οι τροχοί του συνδυάζονται με dual-sport ελαστικά Pirelli Cinturato.

Advertisement

Αναφορικά με τα ηλεκτρικά μέρη του ποδηλάτου, τη δουλειά ανέλαβε η Mahle που εξειδικεύεται στον τομέα, προσθέτοντας το σύστημα X20 με έναν ηλεκτροκινητήρα -που ζυγίζει μόλις 1,4 κιλά– ενσωματωμένο στον πίσω τροχό.

Η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 55 Nm και η ισχύς στα 250 W, στοιχεία που κάνουν το ABT Gravel R ένα πολιτισμένο και συνάμα ισχυρό ηλεκτρικό ποδήλατο. Η μπαταρία που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 350 Wh και εξασφαλίζει, σύμφωνα με τη Mahle, πάνω από 140 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Advertisement

Σχετικά με τον πρόσθετο εξοπλισμό, είναι πλούσιος και κορυφαίας ποιότητας. Ο επίδοξος αγοραστής μπορεί να προσθέσει γρανάζια, σασμάν και φρένα της Ekar, όλα ιδανικά για ένα ποδήλατο που θέλει να διασχίζει χωμάτινα περάσματα. Το σύνολο αυτό κοστίζει συνολικά 1.800 ευρώ.

Με συνολικό βάρος μόλις 13,4 κιλά και τιμή που ξεκινάει από τις 8.990 ευρώ, το ABT Gravel R μπορεί εύκολα να γράψει τη δική του ιστορία στην όλο και πιο δημοφιλή κατηγορία των e-bikes.

Βέβαια, αν το θέλετε βιαστείτε, διότι μόλις 200 μονάδες διατίθενται στο ευρύ κοινό και οι φανατικοί ποδηλάτες μπορεί ήδη να το έχουν εξαντλήσει.

Advertisement