Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ασταμάτητη η Ducati DesertX και στο Hard Enduro

Ελλάδα 8:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ασταμάτητη η Ducati DesertX και στο Hard Enduro

NEWSMOTO

Ασταμάτητη η Ducati DesertX και στο Hard Enduro

NEWSMOTO

Η Ducati δοκίμασε την τύχη της στο περίφημο Erzbergrodeo και έφυγε μια δύο νίκες.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati έχει βαλθεί να αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι η DesertX είναι ικανή για όλα. Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε, αλλά η μοτοσικλέτα είναι όντως εξαιρετικά ικανή στις χωμάτινες διαδρομές, κάτι που αποδείχτηκε και στη νέα πρόκληση του Erzbergrodeo.

Ο πολύ σκληρός αγώνας Hard Enduro που πραγματοποιείται στα λατομεία της Αυστρίας προσέλκυσε φέτος την Ducati η οποία αποφάσισε να πάρει μέρος σε δύο περιφερειακούς αγώνες του Erzbergrodeo, τον αγώνα Iron Road Prolog και τον αγώνα Mitas Rocket Ride.

Ο αναβάτης που ανάλαβε το δύσκολο έργο ήταν ο έμπειρος Αντουάν Μέο, ο οποίος είχε και βασικό ρόλο στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας. Ο Μέο κατάφερε στον αγώνα Iron Road Prolog να πάρει τη νίκη και στα δύο σκέλη αποδεικνύοντας ότι η μοτοσικλέτα είναι κάτι παραπάνω από ικανή ακόμα και για αγώνες Hard Enduro. Θυμίζουμε ότι η διαδρομή Iron Road Prolog είναι η απότομη ανάβαση 13,5 χιλιομέτρων στο λατομείο του Έρζμπεργκ.

Advertisement
Advertisement

Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον σκληρό αγώνα η μοτοσικλέτα δέχτηκε την φροντίδα της Ducati, πάντα όμως στα πλαίσια των κανονισμών. Η DesertX λοιπόν απέκτησε αναβαθμισμένες αναρτήσεις με μεγαλύτερες διαδρομές, ελαστικά της Metzeler Six Days Extreme, σύστημα εξάτμισης της Termignoni και προστατευτικά κινητήρα της Ducati Performance.

Advertisement

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο χρωματισμός της μοτοσικλέτας τον οποίο είχε επιμεληθεί το Centro Stile της Ducati. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η επόμενη έκδοση της DesertX θα περιλαμβάνει τον υπέροχο χρωματισμό κόκκινο/λευκό/μαύρο του Erzbergrodeo.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγριεμένη η νέα Ducati Panigale V2
Ένα Ducati Scrambler… τέρμα γκάζι (+video)
Ducati Multistrada V4S: Οδοιπορικό στους Δρόμους του Κρασιού (+video)