Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Διαθέσιμη στο Honda CB650R του 2024 η τεχνολογία E-Clutch (+video)

Ελλάδα 14:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διαθέσιμη στο Honda CB650R του 2024 η τεχνολογία E-Clutch (+video)

NEWSMOTO

Διαθέσιμη στο Honda CB650R του 2024 η τεχνολογία E-Clutch (+video)

NEWSMOTO

Η Honda ανακοίνωσε την τιμή του νέου CB650R με το πρωτοποριακό σύστημα E-Clutch.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που παρουσίασε η Honda για το 2024 ήταν το σύστημα E-Clutch. Το σύστημα είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο ενός quickshifter, του κλασικού κιβωτίου ταχυτήτων με συμπλέκτη και του συστήματος DCT της Honda φέρνοντας νέα δεδομένα στη χρηστικότητα της καθημερινής οδήγησης. Το σύστημα μετάδοσης E-Clutch λειτουργεί ως ένα παραδοσιακό κιβώτιο ταχυτήτων μόνο που ο συμπλέκτης στην περίπτωση του συστήματος της Honda μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί, είτε όχι.

Ο αναβάτης δηλαδή μπορεί για παράδειγμα να «κουμπώσει» την πρώτη σχέση στο κιβώτιο χωρίς να χρησιμοποιήσει τον συμπλέκτη ή να κατεβάσει σχέσεις χωρίς να χρησιμοποιήσει τον συμπλέκτη, πατώντας απλά τον λεβιέ των ταχυτήτων. Αν το θελήσει ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει κανονικά τον συμπλέκτη όπως σε θα έκανε σε κάθε συμβατικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο μοντέλο που τοποθετήθηκε το σύστημα είναι το CB650R του 2024. Το naked μοντέλο τεχνικά διατηρεί τον δυναμικό του χαρακτήρα χάρη στον τετρακύλινδρο κινητήρα των 649 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 94 ίππους και 63 Nm ροπής. Το σύνολο συνεργάζεται με ηλεκτρονικό γκάζι και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι όπως είπαμε E-Clutch.

Στις επιλογές που έχει ο αναβάτης για να ρυθμίσει στα μέτρα του το σύστημα η Honda έχει προσθέσει τις επιλογές Hard, Medium και Soft για την αίσθηση στον λεβιέ, ενώ αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν τόσο στο ανέβασμα όσο και στο κατέβασμα των σχέσεων.

Advertisement

Το νέο CB650R, μαζί με το CBR650R είναι τα πρώτα μοντέλα που τοποθετεί η Honda το νέο σύστημα E-Clutch. Η τιμή της CB650R με το E-Clutch έχει οριστεί στις 9.950 ευρώ (9.450 ευρώ χωρίς το σύστημα), ενώ η τιμή της CBR650R με E-Clutch είναι 10.490 ευρώ (9.990 ευρώ χωρίς το σύστημα).

Advertisement

Δείτε το νέο CB650R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το 2025 έρχεται ηλεκτρικό Honda X-ADV; (+video)
Η Honda που αγαπάει τις στροφές επιστρέφει το 2024 (+video)
Δοκιμή: Honda Forza 350

Advertisement