Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το 2025 έρχεται ηλεκτρικό Honda X-ADV; (+video)

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το 2025 έρχεται ηλεκτρικό Honda X-ADV; (+video)

NEWSMOTO

Το 2025 έρχεται ηλεκτρικό Honda X-ADV; (+video)

NEWSMOTO

Η Honda παρουσίασε το εκτενές πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της με απώτερο στόχο το 2030.

Advertisement
Advertisement

Η εξωστρέφεια της Honda όσον αφορά τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της στους δύο τροχούς είναι εμφανέστατη το τελευταίο διάστημα. Οι Ιάπωνες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και πλέον είναι έτοιμοι να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση την επόμενη πενταετία στη δημιουργία πολλαπλών ηλεκτρικών μοτοσικλετών και scooter.

Ήδη τα πρώτα δείγματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους όπως το μικρό scooter EM1 e: και το πρωτότυπο motocross CR Electric. Το άμεσο μέλλον ωστόσο περιλαμβάνει 10 ηλεκτροκίνητα δίκυκλα από τη Honda έως το 2025, με τον αριθμό αυτό να ανεβαίνει στα 30 μέχρι το 2030.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Honda αναφέρεται ότι η εταιρεία στοχεύει να επενδύσει το τεράστιο ποσό των 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ τόσο στην εξέλιξη τεχνολογιών, όσο και σε δομές κατασκευής ηλεκτρικών δικύκλων. Η Honda πάντως τονίζει ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε αγορές που έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στον τομέα της αστικής ηλεκτροκίνησης όπως η Ταϊβάν και η Ινδονησία και έπειτα θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στα δέκα ηλεκτρικά δίκυκλα που θα δούμε από τη Honda μέχρι το 2024 συναντάμε κυρίως μικρά scooter απόδοσης αντίστοιχης με 50cc και 125cc. Υπάρχουν όμως και ενδιαφέρουσες μοτοσικλέτες όπως ένα mini bike, ένα naked, ένα cruiser και ένα adventure που θυμίζει το X-ADV.

Advertisement

Δεν αποκλείεται λοιπόν το επόμενο διάστημα να δούμε ένα ηλεκτρικό X-ADV που πραγματικά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο στην αγορά.

Advertisement

Δείτε το συνέδριο της Honda που αφορά την ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Honda Forza 350
Η Honda που αγαπάει τις στροφές επιστρέφει το 2024 (+video)
Honda NX500: Χαλίφης στη θέση του χαλίφη (+video)

Advertisement