NEWSMOTO

MotoGP: Τα τελευταία κομμάτια του μεταγραφικού παζλ

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP: Τα τελευταία κομμάτια του μεταγραφικού παζλ

NEWSMOTO

MotoGP: Τα τελευταία κομμάτια του μεταγραφικού παζλ

NEWSMOTO

Ακόμα τρεις σημαντικές ανακοινώσεις μετακίνησης αναβατών για το MotoGP 2023 – ποιες θέσεις μένουν κενές.

Advertisement
Advertisement

Οι ημέρες που μεσολάβησαν μεταξύ του Grand Prix της Αυστρίας και του Grand Prix του San Marino για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ήταν γεμάτες ανακοινώσεις μεταγραφών σε αναβάτες.

Η αρχή έγινε με την Ducati, η οποία αποφάσισε τελικά να δώσει τη δεύτερη θέση στην εργοστασιακή ομάδα στον Enea Bastianini, αφήνοντας στην Pramac Racing τους Johann Zarco και Jorge Martin.

Ίσως, η σημαντικότερη ανακοίνωση της εβδομάδας ήταν η μετακόμιση του Joan Mir στην εργοστασιακή ομάδα Repsol Honda. Ο 24χρονος αναβάτης της Suzuki περίμενε υπομονετικά το HRC να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και τελικά πέτυχε μια πολύ δυνατή μεταγραφή δίπλα στον Marc Marquez. Θυμίζουμε ότι ο Mir τραυματίστηκε στο GP της Αυστρίας και δεν θα πάρει μέρος στο GP του San Marino.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία μεταγραφική κίνηση που ανακοινώθηκε είναι οι δύο νέοι αναβάτες της RNF Aprilia. Η δορυφορική ομάδα που φέτος βρίσκεται στην Yamaha και την επόμενη χρονιά θα συνεργαστεί με την Aprilia, εξασφάλισε δύο ταλαντούχους αναβάτες, τον Miguel Oliveira και τον Raul Fernandez για το 2023. Τόσο ο Πορτογάλος όσο και ο Ισπανός αποχώρησαν από την KTM και πλέον θα οδηγούν τις Aprilia RS-GP.

Advertisement

Πλέον έχουν μείνει μόνο δύο θέσεις κενές στο MotoGP για το 2023. Αναμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο δεύτερος αναβάτης της νεοσύστατης ομάδας GasGas Factory Team δίπλα στον Pol Espargaro και ο δεύτερος οδηγός της LCR Honda δίπλα στον Alex Rins. Όσο για την Mooney VR46 του Valentino Rossi παρότι δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τους αναβάτες της επόμενης χρονιάς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι οι Luca Marini και Marco Bezzechi.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η τιμή της εντυπωσιακής CFMoto 450SR
Αθλητικά παπούτσια Adidas για την Kawasaki (+video)
Wankel κινητήρας, 220 ίπποι, 129 κιλά σε δύο τροχούς! (+video)