Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Peugeot Django: Ο γοητευτικός τρόπος μετακίνησης

Ελλάδα 23:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot Django: Ο γοητευτικός τρόπος μετακίνησης

NEWSMOTO

Peugeot Django: Ο γοητευτικός τρόπος μετακίνησης

NEWSMOTO

Το Peugeot Django με τη διαχρονική του ομορφιά προσφέρει κάτι ξεχωριστό στον αναβάτη στις καθημερινές του μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot Motocycles ιδρύθηκε πίσω στο μακρινό 1901 και από εκείνη την εποχή μέχρι και τη δεκαετία του ’50 κατασκεύαζε ποιοτικές μοτοσικλέτες. Στις αρχές όμως του 1950 τα πράγματα στην Ευρώπη πήραν μια διαφορετική τροπή καθώς υπήρξε μεγαλύτερη ανάγκη για εύκολες μετακινήσεις μέσα στην πόλη με αποτέλεσμα να γεννηθούν τα scooters.

Η Peugeot Motocycles δεν μπορούσε να γυρίσει την πλάτη σε αυτήν την κατηγορία με αποτέλεσμα το 1953 να παρουσιάσει το πρώτο της scooter που ήταν το S55 και αποτέλεσε το έναυσμα για μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία της γαλλικής εταιρείας στην κατηγορία η οποία φτάνει μέχρι και τις μέρες μας.

Advertisement
Advertisement

Για να τιμήσει εκείνο το πρώτο της scooter που άνοιξε το δρόμο για μια νέα εποχή, η Peugeot Motocycles παρουσίασε το Django. Πρόκειται για ένα ποιοτικό scooter με vintage αισθητική που συνδυάζει την υψηλή σχεδιαστική φινέτσα των Γάλλων με τις σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις που διαθέτει η Peugeot Motocycles.

Το Django δεν μπορεί να σε μπερδέψει καθώς το σχήμα του είναι ξεκάθαρο. Η ρετρό αισθητική του αμέσως σε παραπέμπει στα ιταλικά και γαλλικά scooter της δεκαετίας του ’60, με στρογγυλεμένες επιφάνειες, νεανικούς συνδυασμούς χρωμάτων και αρκετές λεπτομέρειες σε νίκελ.

Advertisement

Στο εμπρός μέρος, χαμηλά στη μάσκα, δεσπόζει το κλασικό «λιοντάρι» και λίγο πιο πάνω ο στρογγυλός προβολέας προστατεύεται από ένα μικρό ασημί πτερύγιο στο πάνω μέρος. Η σέλα είναι εκλεπτυσμένη με ξεχωριστό χώρο για αναβάτη και συνεπιβάτη και λευκές ραφές, ενώ το πίσω μέρος είναι μακρόστενο θυμίζοντας σταγόνα.

Advertisement

Το νέο Peugeot Django είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 10,6 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 9,3 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Συνοδεύεται από ένα σύγχρονο σύστημα ψεκασμού, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω αυτόματου CVT κιβωτίου ταχυτήτων.Το μηχανικό σύνολο του Django είναι πολύ ομαλό στη λειτουργία του και έχει την απαραίτητη ζωντάνια για να κινήσει σβέλτα το scooter. Η κατανάλωση είναι εξίσου ικανοποιητική καθώς βρίσκεται στο επίπεδο των 2,3 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα με ρεζερβουάρ χωρητικότητας 8,5 λίτρων.

Advertisement

Οι Γάλλοι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο το ποίο συνεργάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και ένα ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 12 ιντσών, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δίσκο 200 χιλ. εμπρός και δίσκο 190 χιλ. πίσω με σύστημα ABS. Το συνολικό βάρος του Django είναι 135 κιλά και το ύψος της σέλας είναι μόλις 770 χιλ.

Στη διάρκεια της οδήγησης ο οδηγός απολαμβάνει αυξημένη ευελιξία η οποία επιτρέπει τις ακαριαίες αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ και οι επιτόπιες μανούβρες είναι παιχνιδάκι χάρη στο μεγάλο κόψιμο του τιμονιού και το χαμηλό ύψος. Οι αναρτήσεις είναι σωστά μελετημένες για να απορροφούν τις ανωμαλίες της ασφάλτου με αποτέλεσμα να μην ταλαιπωρείται ο αναβάτης.

Ο εξοπλισμός του νέου Django είναι πλήρης και ξεκινάει από τον όμορφο πίνακα οργάνων ο οποίος συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις. Το scooter διαθέτει πρίζα USB για φόρτιση συσκευών, LED DRL φώτα ημέρας, χώρο κάτω από τη σέλα για ένα jet κράνος και εσωτερικό διπλό ντουλαπάκι, το ένα για μικροαντικείμενα και το δεύτερο για ανεφοδιασμό καυσίμου.

Το νέο Peugeot Django είναι διαθέσιμο στην έκδοση Standard με διπλό χρωματισμό και τιμή στα 2.950 ευρώ, στην έκδοση Dark με έντονο μαύρο χρωματισμό και ιδιαίτερα γραφικά με τιμή στα 3.050 ευρώ, στην έκδοση Sport με ειδικό πράσινο χρωματισμό με τιμή στα 3.050 ευρώ και έκδοση Shadow με ματ γκρι χρωματισμό, μαύρες λεπτομέρειες και ειδικά λογότυπα με τιμή στα 3.100 ευρώ.

Το νέο Peugeot Django θα το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Peugeot Motocycles που λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Σαρακάκη.

Βίντεο του Peugeot Django Shadow.

Όλα τα στοιχεία για το Peugeot Django ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Peugeot XP400 GT
Peugeot PM-01: Ο επόμενος urban legend των Γάλλων
Δοκιμή: Peugeot Metropolis 400 GT