Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποιo superbike εξοπλίστηκε με τη νέα γενιά αναρτήσεων της Ohlins (+video)

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιo superbike εξοπλίστηκε με τη νέα γενιά αναρτήσεων της Ohlins (+video)

NEWSMOTO

Ποιo superbike εξοπλίστηκε με τη νέα γενιά αναρτήσεων της Ohlins (+video)

NEWSMOTO

Η Ohlins λάνσαρε το νέο σύστημα ενεργών αναρτήσεων SmartEC3 σε μια από τις πιο ισχυρές superbike του 2024.

Advertisement
Advertisement

Οι «χρυσές» αναρτήσεις της Ohlins αποτελούν διακαή πόθο για κάθε αναβάτη που ασχολείται λίγο περισσότερο με τις επιδόσεις, τις πίστες και τα track days. Η ποιότητά τους είναι αποδεδειγμένη και μέσα από τη συμμετοχή της εταιρείας στα κορυφαία πρωταθλήματα αγώνων μοτοσικλέτας, η Ohlins έχει αποκτήσει εξειδικευμένη τεχνογνωσία την οποία περνάει στις μοτοσικλέτες παραγωγής.

Για το 2024 η Ohlins παρουσίασε το νέο σύστημα ενεργών αναρτήσεων SmartEC3. Η εταιρεία αποφάσισε να τοποθετήσει για πρώτη φορά το σύστημα στη νέα Honda CBR1000RR-R SP ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο οδηγικής συμπεριφοράς της μοτοσικλέτας. Το σύστημα SmartEC3 συνδυάζεται με τις κορυφαίες αναρτήσεις της Ohlins με τεχνολογία δανεισμένη από τους αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το SmartEC3 παρέχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ρύθμισης των αναρτήσεων στον αναβάτη με εύκολο και ακριβές τρόπο. Εκείνο όμως που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής των αναρτήσεων λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο οδήγησης του αναβάτη, την ποιότητα της ασφάλτου, την επιβράδυνση και την επιτάχυνση.

Το σύστημα διαθέτει τέσσερα σενάρια ενεργητικής λειτουργίας Sport, Track, Rain και Manual. Ανάλογα λοιπόν με την επιλογή του οδηγού το σύστημα προσαρμόζεται ανάλογα και παρέχει σε πραγματικό χρόνο την ιδανική απόσβεση, επαναφορά, συμπίεση και προφόρτιση τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Advertisement

Το πιο εντυπωσιακό είναι το σύστημα χαμηλώματος/εξισορρόπησης της βύθισης που διαθέτει το SmartEC3 το οποίο προέρχεται από το MotoGP και βοηθάει στη βελτίωση της πρόσφυσης στις στροφές και μειώνει τη σούζα στις ευθείες. Το σύστημα πατάει πάνω στην πλατφόρμα Objective Base Tuning Interface της Ohlins η οποία έχει εξελιχθεί στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Advertisement

Χωρίς αμφιβολία λοιπόν η νέα Honda CBR1000RR-R SP είναι ότι πιο κοντά στο MotoGP από άποψη αναρτήσεων μπορεί να πάρει κανείς το 2024.

Η Fireblade του 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα οι πρώτες Honda CB650R και CBR650R με E-Clutch
Αυτή είναι η τιμή της Honda NX500 (+video)
Δέκα μοτοσικλέτες της Honda που μπορείς να αγοράσεις σήμερα με σοβαρό όφελος