Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στη μάχη του Rally Dakar 2024 ο Βασίλης Μπούδρος (+video)

Ελλάδα 18:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη μάχη του Rally Dakar 2024 ο Βασίλης Μπούδρος (+video)

NEWSMOTO

Στη μάχη του Rally Dakar 2024 ο Βασίλης Μπούδρος (+video)

NEWSMOTO

Ο πρεσβευτής της BMW Motorrad ξεκινάει σε λίγες ημέρες τη δεύτερη συμμετοχή του στο Rally Dakar.

Advertisement
Advertisement

Ο Βασίλης Μπούδρος σε μερικά 24ωρα θα ξεκινήσει τη μεγάλη μάχη με τους αμμόλοφους στη Σαουδική Αραβία. Ο Έλληνας αναβάτης θα λάβει μέρος για δεύτερη φορά στο περίφημο Rally Dakar και στόχος του είναι ξανά ο τερματισμός, όπως έγινε και το 2022 όταν κατάφερε να τερματίσει και μάλιστα στην 70ή θέση της Γενικής Κατάταξης.

Ο Μπούδρος θα οδηγήσει μια ειδικά προετοιμασμένη Husqvarna FE 450 Rally Replica η οποία είναι έτοιμη να τα βάλει με όλες τις δυσκολίες ενός τέτοιου αγώνα. Στο πλευρό του Βασίλη Μπούδρου θα είναι η DNA, η ελληνική εταιρεία φίλτρων η οποία μάλιστα παρουσίασε την αγωνιστική μοτοσικλέτα του Έλληνα αναβάτη στην έκθεση EICMA 2023 στο Μιλάνο.

Advertisement
Advertisement

Το φετινό Rally Dakar ξεκινάει στις 5 Ιανουαρίου από την πόλη Αλούλα και περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές. Η ενδιάμεση στάση θα γίνει στο Ριάντ και στις 19 Ιανουαρίου έχουμε τον τερματισμό του αγώνα στη Γιανμπού.

Advertisement

Όσο για τον Βασίλη Μπούδρο, δήλωσε πριν ξεκινήσει τη νέα περιπέτεια: «Το πρώτο μου Ντακάρ το 2022 ήταν μια περίεργη εμπειρία με πολλά σκαμπανεβάσματα. Έκανα πολλά λάθη απειρίας και έμαθα να μην κάνω λάθη πλοήγησης και να μην εμπιστεύομαι τους άλλους. Δεν ανησυχώ για τεχνικά προβλήματα. Έχω 20 μοτοσικλέτες πάνω στις οποίες δουλεύω συνεχώς. Η κούραση είναι που με ανησυχεί. Γνωρίζω ότι δεν πρέπει να κάνουμε ηρωισμούς, απλά θέλω να το κάνω για την αίσθηση της περιπέτειας και της επιβίωσης».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτός ο χώρος έχει τόση ιστορία που δεν μπορείς να φανταστείς (+video)
Με άρωμα Dakar ο νέος πρεσβευτής της BMW Motorrad Hellas
Το «έκτρωμα» της Tacita επιστρέφει στο Dakar 2024