Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το «έκτρωμα» της Tacita επιστρέφει στο Dakar 2024

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «έκτρωμα» της Tacita επιστρέφει στο Dakar 2024

NEWSMOTO

Το «έκτρωμα» της Tacita επιστρέφει στο Dakar 2024

NEWSMOTO

Η Tacita φέρνει ξανά την ηλεκτρική της Discanto στο Dakar του 2024 στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά.

Advertisement
Advertisement

Το 2020 ήταν η πρώτη φορά στην κατηγορία των μοτοσικλετών που δήλωσε συμμετοχή μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Η ιταλική εταιρεία Tacita έφερε στο προσκήνιο την πρωτότυπη Discanto με την οποία προσπάθησε να ολοκληρώσει τον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου σε πολύ δύσκολες συνθήκες χωρίς επιτυχία.

Επιστρέφοντας στο 2024 το Dakar είναι πλέον πιο φιλικό ως προς τη συμμετοχή ηλεκτροκίνητων οχημάτων δημιουργώντας το πρόγραμμα Future Mission 1000 παρέχοντας καλύτερη στήριξη στους συμμετέχοντες με δομές φόρτισης και τεχνικής υποστήριξης. Αυτή η αναβάθμιση έκανε πολλούς κατασκευαστές να κοιτάξουν προς αυτήν την κατηγορία με στόχο να δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες πρωτότυπες κατασκευές όπως θα κάνει το 2024 η κοινοπραξία HySE των Honda, Kawasaki, Suzuki και Yamaha.

Advertisement
Advertisement

Η Tacita βρήκε την ευκαιρία το 2024 να επιστρέψει στο Dakar με το αναβαθμισμένο της Discanto. Η μοτοσικλέτα παραμένει πολύ… άσχημη, αλλά είναι πιο ικανή από ποτέ να ανταπεξέλθει στο δύσκολο αγώνα. Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με έναν υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία επίσης υδρόψυκτη η οποία είναι ανταλλάξιμη.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να κάνει γρήγορες αλλαγές μπαταριών στα σημεία ανεφοδιασμού για να γλιτώσει τον χρόνο φόρτισης και να είναι ανταγωνιστική. Μια από τις καινοτομίες της Discanto είναι το κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων που δίνει μια πιο φυσική αίσθηση οδήγησης στον αναβάτη.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tacita Electric Motorcycles (@tacita.official)

Advertisement

Η ομάδα που έχει στηθεί για το φετινό Dakar είναι η Tacita Formula Corse και θα πάρει μια θέση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο T-Station στα σημεία ανασυγκρότησης του Dakar 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτός ο χώρος έχει τόση ιστορία που δεν μπορείς να φανταστείς (+video)
H Yamaha αποσύρεται από το Dakar
Νέα διάκριση για το Audi RS Q e-tron

Advertisement