Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

SYM Cruisym α 300 TCS: Το «α» και ωμέγα στα GT scooters

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SYM Cruisym α 300 TCS: Το «α» και ωμέγα στα GT scooters

NEWSMOTO

SYM Cruisym α 300 TCS: Το «α» και ωμέγα στα GT scooters

NEWSMOTO

Το πλήρως ανανεωμένο SYM Cruisym a 300 έρχεται με πολλές αρετές να κατακτήσει τη δημοφιλή κατηγορία των GT Scooters.

Advertisement
Advertisement

Η SYM έχει πλέον εδραιωθεί στη συνείδηση του ευρωπαϊκού και ελληνικού κοινού ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση αστικής μετακίνησης χάρη στην πλήρη και αποδοτική γκάμα των scooter της.

Άλλωστε τα νούμερα των πωλήσεων αποδεικνύουν ακριβώς αυτή την εμπιστοσύνη του κοινού που φέρνει τη SYM σταθερά στην κορυφή τα τελευταία χρόνια. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της εταιρείας είναι η «σκόνη» που είναι ικανή να σηκώσει όταν αποφασίζει να λανσάρει στην αγορά ένα νέο μοντέλο.

Κάτι τέτοιο είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια, όταν η SYM πρόσθεσε στην κατηγορία των GT scooters το Cruisym 300. Το μοντέλο κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού και έγινε σημείο αναφοράς σε μια κατηγορία με σκληρό ανταγωνισμό, κάτι που επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τη δυναμική παρουσία της SYM.

Advertisement
Advertisement

Το 2022 η SYM αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές αναβαθμίσεις στο επιτυχημένο μοντέλο της και το 2023 συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του φέρνοντάς το και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δικυκλιστών.

Crossover σχεδιαστική προσέγγιση

Οι αναβαθμίσεις στο νέο Cruisym α 300 TCS ξεκινούν από την εμφάνιση η οποία είναι πιο δυναμική και εκλεπτυσμένη από ποτέ. Το scooter της SYM είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε εύκολα να αντιλαμβάνεται κανείς ότι ανήκει στην κατηγορία GT. Στο εμπρός μέρος, η μάσκα έχει δυναμικό σχεδιασμό με πολλές γωνίες και αιχμηρά φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Έχει έντονα στοιχεία από τη νέα γενιά crossover μοντέλων με μεγάλη ρυθμιζόμενη ζελατίνα προστασίας, ψηλά τοποθετημένα LED φλας ενσωματωμένα στους καθρέπτες και στρογγυλούς προβολείς που συνοδεύονται από DRL φώτα με ιδιαίτερη φωτεινή υπογραφή.

Advertisement

Ο δυναμικός σχεδιασμός μεταφέρεται και στο πίσω μέρος του scooter με τις γωνίες στα πλαστικά να συνεχίζονται και τα πίσω φώτα να είναι εξίσου δυναμικά σε σχεδιασμό εκπέμποντας έναν περιπετειώδη χαρακτήρα.

Έμφαση στην άνεση και την ασφάλεια

Ένας τομέας που η SYM πρόσεξε ιδιαίτερα στο νέο Cruisym α 300 είναι ο εξοπλισμός του. Έτσι στην αναβαθμισμένη έκδοσή του υπάρχει ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος 47 λίτρων κάτω από τη σέλα που μπορεί να φιλοξενήσει δύο full face κράνη. Παράλληλα, η σέλα είναι πολύ αναπαυτική για οδηγό και συνεπιβάτη με ύψος 770 χιλ. προσφέροντας άνεση και καλή στήριξη σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Στα πρακτικά ντουλαπάκια μπορεί να βρει κανείς USB QC3.0 θύρα φόρτισης για smartphone, ενώ η μαγνητική κλειδαριά προσφέρει πρακτικότητα και ασφάλεια. Καινούρια είναι και η οθόνη πληροφοριών LCD η οποία εκτός από όμορφα γραφικά, είναι ευανάγνωστη και με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον αναβάτη.

Βελούδινος κινητήρας με Traction Control

Advertisement

Ο κινητήρας που έχει επιλέξει η SYM για το νέο Cruisym α 300 είναι ο άθραυστος μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος F4 των 278 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 26,4 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 26,2 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ. Τον ψεκασμό έχει αναλάβει σύγχρονο σύστημα της Keihin προσφέροντας έναν συνδυασμό βελούδινης λειτουργίας, δυνατών επιδόσεων και οικονομίας στο καύσιμο.

Σύμμαχος στην ομαλή λειτουργία είναι και το εξελιγμένο σύστημα αυτόματη μετάδοσης CVT. Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία του κινητήρα είναι πολύ ομαλή και γραμμική, η SYM θέλησε να κάνει την οδήγηση του Cruisym α 300 ακόμα πιο ασφαλή και ξέγνοιαστη. Τοποθετήθηκε λοιπόν σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (Traction Control System) το οποίο βελτιώνει την πρόσφυση του πίσω τροχού όταν οι συνθήκες του οδοστρώματος είναι ολισθηρές.

Εύκολο και σταθερό στο δρόμο

Στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς το νέο SYM Cruisym α 300 TCS προτάσσει την σταθερότητα και την αυξημένη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Το ατσάλινο στιβαρό πλαίσιο συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 37 χιλ. εμπρός και δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω που προσφέρουν άνεση και ασφάλεια στις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις.

Οι τροχοί είναι 14 ιντσών εμπρός και 13 ιντσών πίσω, ενώ τα φρένα είναι πολύ ισχυρά αποτελούμενα από έναν δίσκο 260 χιλ. εμπρός με 4πίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο 240 χιλ. πίσω με διπίστονη δαγκάνα. Το σύστημα πέδησης υποστηρίζεται από σύγχρονο ABS της Bosch.

Σημαντικό στοιχείο στην καλή οδηγική συμπεριφορά του Cruisym α 300 TCS είναι το ισορροπημένο βάρος του που είναι στα 194 κιλά με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου που φτάνει τα 12 λίτρα.

Σίγουρη λύση

Από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του το Cruisym α 300 στην αγορά έθεσε ισχυρές βάσεις να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας. Πλέον η SYM βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στο μεσαίο της GT scooter ανεβάζοντας το επίπεδο άνεσης, ασφάλειας και εργονομίας.

Το Cruisym α 300 TCS είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματισμούς (μαύρο ματ, λευκό, γκρι, μπλε ματ) στην τιμή των 5.445 ευρώ. Θα το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε.

Όλα τα στοιχεία του SYM Cruisym α 300 TCS ΕΔΩ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: SYM Joyride 300 16”
EICMA 2022: Με νέο Joymax Z η SYM στο Μιλάνο
Ξεχειλίζει από στυλ το e-MIO 50 της SYM