Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τα ηλεκτρικά quad scooters επιστρέφουν (+video)

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα ηλεκτρικά quad scooters επιστρέφουν (+video)

NEWSMOTO

Τα ηλεκτρικά quad scooters επιστρέφουν (+video)

NEWSMOTO

Η Granstudio επιστρέφει στα τετράτροχα scooter με το Komma EV το οποίο μοιάζει περισσότερο με microcar.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μια δεκαετία η εταιρεία Quadro από την Ιταλία είχε παρουσιάσει ένα τετράτροχο scooter το οποίο ήταν εξοπλισμένο με σύστημα ανάρτησης που επέτρεπε στο όχημα να γύρει στις στροφές όπως μια μοτοσικλέτα – κάτι αντίστοιχο με τα τρίκυκλα scooter όπως το Piaggio MP3 και το Peugeot Metropolis.

Εκείνη την εποχή το project δεν έπεισε το κοινό με αποτέλεσμα να μπει στο χρονοντούλαπο ως μια αποτυχημένη προσπάθεια. Φτάνοντας όμως στο 2024 τα πράγματα στην κινητικότητα έχουν αλλάξει αρκετά και πλέον έχουν μπει στη ζωή μας τα ηλεκτρικά δίκυκλα, τα nanocars και τα microcars. Έχει δημιουργηθεί λοιπόν χώρος για πολλά νέα οχήματα και σίγουρα ένα από αυτά είναι το Komma EV.

Advertisement
Advertisement

Το Komma EV σχεδιάστηκε από την Granstudio και ακολουθεί τη δομή των τετράτροχων quad scooters μόνο που είναι… ντυμένο να μοιάζει με αυτοκίνητο. Το ηλεκτρικό όχημα είναι διθέσιο με τους επιβάτες να κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο. Το τιμόνι είναι μοτοσικλέτας, το σύστημα ανάρτησης είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και δίνει τη δυνατότητα στο quad να γύρει στις στροφές, ενώ στα φρένα συναντάμε ABS για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το Komma EV είναι διαθέσιμο με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 7,5 kWh ή 15 kWh. Μπορεί να πετύχει τελική ταχύτητα 130 χιλ./ώρα, ενώ η μπαταρία χαρίζει αυτονομία 200 χιλιομέτρων στο quad. Εντυπωσιακός είναι και ο εξοπλισμός ασφάλειας καθώς το Komma διαθέτει ζώνες ασφαλείας, αερόσακο, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και σύστημα απορρόφησης πρόσκρουσης εμπρός και πίσω. Το Komma EV αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2025.

Advertisement

Δείτε το Komma EV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί τα ηλεκτρικά microcars αρέσουν τόσο πολύ;
Podcast: Micromobility, η τάση μιας νέας εποχής
Δοκιμή: Peugeot Metropolis 400 GT

 

Advertisement