Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το μέλλον της VMoto είναι εδώ (+video)

Ελλάδα 5:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μέλλον της VMoto είναι εδώ (+video)

NEWSMOTO

Το μέλλον της VMoto είναι εδώ (+video)

NEWSMOTO

Η VMoto παρουσίασε στην EICMA το ηλεκτρικό scooter που σχεδίασε ο Οίκος Pininfarina.

Advertisement
Advertisement

Τους τελευταίους 12 μήνες η VMoto δουλεύει πάνω σε ένα mega scooter το οποίο θα φέρει την σχεδιαστική πινελιά του Οίκου Pininfarina. Στην φετινή EICMA είχαμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά το τελικό σχέδιο του scooter το οποίο ονομάστηκε APD.

Βασικό στοιχείο του νέου αυτού scooter είναι η αεροδυναμική σχεδίαση. Το σχέδιο μελετήθηκε εκτεταμένα σε αεροδυναμική σήραγγα προκειμένου να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή αεροδυναμική αντίσταση, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για ένα ηλεκτρικό όχημα. Δεν είναι τυχαίο ότι το logo του VMoto APD είναι Sculpted By The Wind, δηλαδή σμιλευμένο από τον άνεμο.

Advertisement
Advertisement

Η δομή του APD ακολουθεί εκείνη του BMW CE-04, είναι μακρόστενο με σχεδόν επίπεδη σέλα, διακριτική μάσκα εμπρός και τροχούς-δίσκους για καλύτερη αεροδυναμική λειτουργία. Τεχνικά στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από την VMoto, αλλά μπορούμε να εικάσουμε ότι οι επιδόσεις θα είναι κοντά σε εκείνες ενός 300αριού scooter.

Μερικές από τις λεπτομέρειες που μπορούμε να διακρίνουμε είναι η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, η θήκη για smartphone, η TFT οθόνη και το έξυπνο αεροδυναμικό κάλυμμα στο πλαϊνό σταντ. Το επαναστατικό APD αναμένεται να το δούμε στην παραγωγή το 2025. Για την ώρα θα αρκεστούμε στο αναβαθμισμένο Vmoto Soco CPX που είδαμε στην EICMA.

Advertisement

Δείτε το επαναστατικό APD.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμα τα επαναστατικά off-road της VMoto
Εκπλήξεις ετοιμάζει η Super Soco στο ProDay 2023 (+video)
Το «τρελό» project VMoto x Pininfarina (+video)