Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πρώτες πληροφορίες για τη νέα ναυαρχίδα της Benelli

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτες πληροφορίες για τη νέα ναυαρχίδα της Benelli

NEWSMOTO

Πρώτες πληροφορίες για τη νέα ναυαρχίδα της Benelli

NEWSMOTO

Η Benelli διέρρευσε τις πρώτες εικόνες από την επόμενη ναυαρχίδα της που θα είναι η TRK 902.

Advertisement
Advertisement

Η Benelli βρίσκεται σε οργασμό σχεδιασμού και εξέλιξης νέων μοντέλων τα οποία αναμένεται να εκπλήξουν το μοτοσικλετιστικό κοινό. Γνωρίζαμε από καιρό ότι η ιταλική μάρκα θέλει να ανέβει σε μεγαλύτερες κατηγορίες μοτοσικλετών διαρρέοντας πληροφορίες για μια naked και μια adventure μοτοσικλέτα κοντά στα 1.000 κ.εκ. αλλά μέχρι τώρα είχαμε μείνει μόνο στις φήμες.

Τώρα όμως, έχουμε το πρώτο τεκμήριο ότι η Benelli ετοιμάζει μια νέα ναυαρχίδα. Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες και πληροφορίες της νέας TRK 902 και της TRK 902 X οι οποίες εκτός από καλύτερες επιδόσεις θα έχουν και την πιο υψηλού επιπέδου τεχνολογία που έχει να επιδείξει η Benelli. Στο κομμάτι του σχεδιασμού η μοτοσικλέτα έχει μείνει πιστή στην οικογένεια TRK θυμίζοντας περισσότερο την TRK 702.

Ο κινητήρας είναι καινούριος, δικύλινδρος σε σειρά 904 κ.εκ. με απόδοση που φτάνει τους 105 ίππους και τα 90 Nm ροπής. Η Benelli υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις χάρη και στο χαμηλό βάρος των 230 κιλών (γεμάτο) με τελική ταχύτητα που φτάνει τα 215 χλμ./ώρα. Το μηχανικό σύνολο θα συνοδεύεται από ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως traction control και προγράμματα οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα και συνεργάζεται με αλουμινένιο ψαλίδι νέας γενιάς της Beneli. Οι αναρτήσεις είναι της Marzocchi και τα φρένα της Brembo με ABS, ενώ το ύψος της σέλας θα είναι 825 χιλ. που την κάνει προσβάσιμη σε μεγάλο εύρος αναβατών. Οι τροχοί θα διαφέρουν καθώς στην έκδοση TRK 902 θα είναι χυτοί 17 ιντσών, ενώ στην TRK 702 X θα είναι ακτινωτοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω.

Μεγάλο είναι το ρεζερβουάρ καυσίμου στα 24 λίτρα για συνεχόμενες μεγάλες αποστάσεις. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης TFT οθόνη 7 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας και πλοήγησης Στροφή/Στροφή, USB θύρες φόρτισης και θερμαινόμενα grip.

Από την Benelli δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τη νέα αυτή μοτοσικλέτα. Θα περιμένουμε να μάθουμε το χρονοδιάγραμμα παρουσίασης του μοντέλου, το αν θα έρθει στην Ευρώπη και το πόσο θα κοστίζει.