Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το ηρωικό Honda CB125F επιστρέφει δυνατά το 2024

Ελλάδα 5:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηρωικό Honda CB125F επιστρέφει δυνατά το 2024

NEWSMOTO

Το ηρωικό Honda CB125F επιστρέφει δυνατά το 2024

NEWSMOTO

Μικρές αναβαθμίσεις για την απόλυτη commuter μοτοσικλέτα της Honda.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η γκάμα της Honda πλέον να περιλαμβάνει περισσότερες από 70 μοτοσικλέτες (στην Ελλάδα) με υπερσύγχρονες τεχνολογίες και σχεδιασμό, ωστόσο υπάρχει μία ανάμεσά τους που παραμένει πιστή στην παράδοση της μάρκας όσον αφορά την ακραία χρηστικότητα και την ακραία αξιοπιστία. Αυτή είναι φυσικά η CB125F, μια vintage μοτοσικλέτα που όχι μόνο αντέχει στο χρόνο, αλλά είναι ξεκάθαρα πιο επίκαιρη από ποτέ.

Μπορεί εμφανισιακά η μικρή μοτοσικλέτα της Honda να μην συμβαδίζει με τη νέα εποχή των μοτοσικλετών, ωστόσο ακόμα και έτσι εκπέμπει μια vintage αισθητική που γίνεται ελκυστική σε πολλούς. Για το 2024 η CB125F έχει επανασχεδιασμένη εξάτμιση που μειώνει το μέγεθος αλλά το βάρος, ενώ είναι διαθέσιμη σε δύο νέους χρωματισμούς μπλε και κόκκινο.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος 124 κ.εκ. ο οποίος χάρη στην τεχνολογία eSP της Honda αποδίδει 10,8 ίππους και 10,9 Nm ροπής έχοντας στο πλευρό του τον ποιοτικό ψεκασμό PGM-FI που χαρίζει τρομερά χαμηλή κατανάλωση και πολιτισμένη λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 5τάχυτο με την Honda να έχει τοποθετήσει και το σύστημα γεννήτριας ACG που βοηθάει στην εκκίνηση του μοτέρ.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 30 χιλ. εμπρός και δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 18 ιντσών εμπρός και πίσω με τα φρένα να διαθέτουν δίσκο 240 χιλ. εμπρός και ταμπούρο πίσω με σύστημα συνδυασμένης πρόκρισης CBS. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 116 κιλά.

Advertisement

Το ανανεωμένο CB125F είναι διαθέσιμη στην τιμή των 3.150 ευρώ και αποτελεί το απόλυτο commuter που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα οι πρώτες Honda CB650R και CBR650R με E-Clutch
Ποιo superbike εξοπλίστηκε με τη νέα γενιά αναρτήσεων της Ohlins (+video)
Αυτή είναι η τιμή της Honda NX500 (+video)