Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στενή επαφή με την QJMotor SRT 800SX

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στενή επαφή με την QJMotor SRT 800SX

NEWSMOTO

Στενή επαφή με την QJMotor SRT 800SX

NEWSMOTO

Βρεθήκαμε δίπλα στην καινούρια έκδοση της κορυφαίας adventure της QJMotor και αναφέρουμε.

Advertisement
Advertisement

Μόλις πριν από μερικές ημέρες η Γκοργκόλης Α.Ε. ανακοίνωσε την έλευση της κορυφαίας έκδοσης της ναυαρχίδας της QJMotor SRT800. Στο λογότυπο της μοτοσικλέτας έχουν προστεθεί τα γράμματα SX και κάποιος θα εικάσει πως πρόκειται απλά για μια ακόμα έκδοση της SRT, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Έχουμε να κάνουμε με μια καινούρια μοτοσικλέτα με αλλαγές σχεδόν σε όλους τους τομείς που την φέρνει πλέον στην κορυφή της γκάμας της QJMotor. Έχοντας ήδη βρεθεί δίπλα στην SRT 800 και την SRT 800X οι διαφορές σε σχέση με την SRT 800SX γίνονται εύκολα αντιληπτές, ιδιαίτερα στο τμήμα του ρεζερβουάρ.

Advertisement
Advertisement

Η μοτοσικλέτα έχει αποκτήσει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ χωρητικότητας 24 λίτρων με αποτέλεσμα οι σχεδιαστές της QJMotor να έχουν αλλάξει τα πλευρικά της μοτοσικλέτας και την αεροδυναμική προστασία. Τα ενσωματωμένα LED φλας παραμένουν στη θέση τους δίνοντας την χαρακτηριστική εικόνα στη μοτοσικλέτας, ωστόσο έχουν αλλάξει τα χαμηλά προστατευτικά και τα γραφικά στο πίσω μέρος του ρεζερβουάρ.

Ανεβαίνοντας στη σέλα της SRT 800SX απολαμβάνεις την ίδια άνεση, τα πόδια διατηρούν το ίδιο άνοιγμα σε σχέση με την βασική έκδοση και τα χέρια φτάνουν με άνεση το φαρδύ τιμόνι. Συνολικά, παρά το γεγονός ότι έχουν αλλάξει τα χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας, η θέση οδήγησης έχει παραμείνει άνετη και προσιτή για τον αναβάτη.

Advertisement

Ένα στοιχείο που απουσιάζει από το πίσω μέρος είναι ο χαμηλά τοποθετημένος λασπωτήρας, κάτι που δίνει μια πιο επιθετική εμφάνιση στο μοντέλο, ενώ το κομμάτι του κινητήρα είναι πιο… γεμάτο.

Advertisement

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της νέας SRT 800SX είναι ο κινητήρας ο οποίος έχει αποκτήσει περισσότερα κυβικά και περισσότερη ισχύ. Πλέον το δικύλινδρο σύνολο ανέβηκε στα 799 κ.εκ. (από 754 κ.εκ.) με την ισχύ να έχει εκτοξευτεί στους 92,5 ίππους και τη ροπή στα 77 Nm. Συνεργάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και σύγχρονο ψεκασμό, ενώ μέσω της τεράστιας ψηφιακής οθόνης 7 ιντσών ο αναβάτης έχει όλες τις πληροφορίες μπροστά στα μάτια του.

Το πλαίσιο και οι αναρτήσεις είναι προσεκτικά επιλεγμένες με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός της Marzocchi 43 χιλ. και ένα μονό αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης και επαναφοράς. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω με tubeless ελαστικά της Maxxis, ενώ τα φρένα είναι της Brembo με ABS της Bosch και δίσκους 320 χιλ. εμπρός.

Advertisement

Η νέα QJMotor SRT 800SX είναι διαθέσιμη στην τιμή των 8.295 ευρώ και μπορείτε να τη βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προκαλεί σεισμό το νέο QJMotor Fort 350 (+video)
Level up κάνει η νέα QJMotor SRT 800SX (+video)
QJMotor CTR 125: Σταυροδρόμι πρακτικότητας και ποιότητας